19min.bg

Непълнолетни пребиха жестко 56- годишна жена в Перник

Жената, която беше брутално пребита от двама 17-годишни в Перник, е в кома, съобщи ZaPernik.


Случката се разиграва в събота сутринта. 56-годишната жена седи спокойно на маса пред денонощен магазин в града и пие кафе. На видео, заснето от охранителна камера, се вижда как един младеж се приближава към нея, разговарят за кратко, след което той и приятелят му започват да я удрят.


„Сутринта в 4:40 часа тя е дошла да си вземе кафе, седнала е и един от младежите я е заговорил. Попитал я е какво прави там. Леля ми има затруднения с говора, защото е инвалид първа група. Има и прекаран инсулт. Казала е на момчетата, че пие кафе. Попитали са я: „Как ще пиеш кафе тук?”. На кадрите от записа се вижда как младежите в следващия момент си слагат качулките и започват да я бият. Ако не е била служителката в денонощния магазин, вероятно е щяло да има по-големи последствия”, заяви в ефира на „Здравей, България” племенникът на пострадалата Борис Василев.


По думите му на място след това пристигнали полиция и Бърза помощ. Леля му обаче отказала да бъде прегледана и се прибрала вкъщи. „Когато си отишла вкъщи при майка ми, ѝ станало лошо. Когато отидох в Бърза помощ, тя беше изпаднала в кома. Така е вече трети ден и е на командно дишане”, подчерта Василев.


„Единият от извършителите е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за най-тежката мярка – задържане под стража. Вторият младеж към момента е разпитан в качеството му на свидетел. Двамата са задържани много бързо след извършване на деянието”, обясни Венцислав Алексов, говорител на МВР в Перник.


И допълни: „Младежът, който е привлечен като обвиняем, е познат на полицията с притежание на наркотични вещества и кражба“.


Кметът на Перник Станислав Владимиров осъди остро случая на проявено насилие.


„С възмущение узнах за ужасния инцидент, при който двама мъже (единият бие, другия гледа) пребиха беззащитна жена в Перник. Този акт на насилие е неприемлив и ще бъде наказан! В Перник вече има нулева толерантност към престъпниците. Ние се борим и ще направим града ни спокоен и сигурен, много по-сигурен от София. Ще разобличаваме биячи, крадци и престъпници и ще ги преследваме както законово, така и публично. С многото общински и частни камери, почти никой не може да се измъкне незабелязан. Перник няма да има търпимост към подобни престъпни индивиди!“, пише Владимиров.


„С настоящия пост публикувам снимка на един от нападателите за назидание. Нека този образ да бъде напомняне, че Перник стои зад своите граждани и ще защитава всеки един от тях. Заедно ще изградим град, в който всеки може да се чувства сигурен и защитен“, допълва той.