19min.bg

Непартиен премиер и управление с обща програма без политически залъгалки: Кирил Петков


Партия "Продължаваме промяната" излезе с предложение за изход от политическата криза. Решението те виждат в подкрепата за равноотдалечен, непартиен премиер и управление с обща програма. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на партията Кирил Петков.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че естествените партньори са партиите в сглобката плюс БСП и ИТН.

В коментар за предложението на лидера на ГЕРБ Кирил Петков напомни, че Бойко Борисов не спазва джентълменски споразумения:

"Единственият начин е, ако тези приоритети ги сложим на масата, не вярвам нито една партия отзад да каже: "Ами, ние искаме нашите медицински сестри да ходят в Европа". Не вярвам нито една от партиите да каже: "Ами, хубаво е, че нямаме университет в топ 1000". Всъщност, когато ги сложим тези неща на масата и ще кажем: "Вижте, ние сме на позиции. Ето, равноотдалечен, не е наш, не е партиен кадър. Хайде да видим кой ще бъде, но ще се съгласим с тази програма. Това е изходът напред. Иначе тези политически залъгалки, маркетингови трикове, които се случват отзад, единственото, което правят, е да отвличат вниманието от реалните проблеми на хората".