19min.bg

Непрофесионални действия са причина за инцидента с младежа в Плевен: Калин Стоянов

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че некомпетентни и непрофесионални действия на служителите на МВР са причина за инцидента, при който 19-годишен младеж беше прострелян в Плевен.

"Според мен и според екипа от хора, с които аз работя, тук става въпрос за изцяло некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакция от страна на полицейските служители и най-вече на полицейския служител, който си е позволил да използва огнестрелно оръжие в този случай. Всички ние знаем, че в Министерството на вътрешните работи изчерпателно и императивно са изброени възможностите, при които полицейски служител има право да използва огнестрелно оръжие. Всичко това, което твърдят както момчетата, така и служителите, които са присъствали там, е в процес на изясняване".

Вчера служител на МВР е стрелял по водач на автомобил, който се е опитал да избяга при опит за проверка на пътя. След инцидента пострадалият беше настанен в болница без опасност за живота. В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство.