19min.bg

НФСБ: Минимум 250 лв.за старите



„В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв.”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в НС.

 „Имаше политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство още през съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, каза посочи той.

 По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве, към образователната система. Лидерът на НФСБ поясни, че идеята е децата от 4 до 6-годишна възраст да бъдат задължително в детска градина, като държавата за поеме разходите за такси.

„Третото, около което се обединихме да бъде определен и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища“, допълни още Симеонов. Тези пари не стигат и за 40 заведения в цяла страна.