19min.bg

НФСБ може да напусне коалицията

  „Не е изключено и да напуснем коалицията на ОП”, заяви в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов часове, след като партията му свали доверието от Волен Сидеров, като председател на ПГ на ОП. НФСБ ще иска оставката на Сидеров като шеф на групата още на следващия коалиционен съвет.
  Депутатите на НФСБ снемат доверието си от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП, заяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов. Като следваща стъпка НФСБ ще иска оставката на Сидеров като шеф на групата още на следващия коалиционен съвет.
Причина са слайдовете от името на Сидеров на черния екран на спряната телевизия Алфа срещу Валери Симеонов, в който той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.
Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с ОП заявиха от НФСБ. И обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията".
Решението на НФСБ обаче нямало да доведе до разпад на управляващата коалиция, увериха от партията. До месец партията на Симеонов ще вземе решение за евроизборите.
Междувременно Сидеров се стяга да отлети за Молодва на срещата на европейските консерватори, по покана на евродепутата Николай Бареков.
На свой ред от ВМРО заявиха, че не искат да взимат стана с конфликта между НФСБ и Атака.  „ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили”, обяви  депутатът от листата на воеводите Искрен Веселинов.