19min.bg

Няма никаква надежда, отиваме на избори заради ППДБ: Борисов

"Няма никаква надежда" и отиваме на избори 2 в 1 заради ПП-ДБ, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ, където се провежда конгрес на ЕНП. Борисов разясни, че вчера вечерта от ПП-ДБ изтеглили предложението си за гласуване на оставката на премиера, а рано сутринта отново го предложили. По думите му това поведение е арогантно, тъй като не е било съгласувано с тях, а и се случва в отсъствието на Мария Габлиел.


„Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите. Питам моите некоалиционни партньори - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.


„Защо бързаха да го направят, защо е това надменно отношение? Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата и казал, че ще има само козметични промени в новия кабинет – ще ви кажа, ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме”, каза Борисов.


Защо беше нужно да съсипят правителството днеска и да дадат часовника в ръцете на президента Радев. От Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите, той, ако не беше джентълмен, утре щеше да направи консултациите, има това право", обясни още председателят на ГЕРБ.


Според Бойко Борисов ще има нови избори.


Той коментира и твърдението на Асен Василев, че тепърва предстоят преговори, така:


"Като предстоят преговори защо не преговаряхме снощи кога да си внесат оставката. Бъдещият премиер на страната трябваше да бъде на тези преговори, те защо бързаха, не знам."