19min.bg

Няма раздвояване, има едно ДПС, има и отцепници: Пеевски

След като вчера съдът задължи ЦИК да регистрира "ДПС-Ново начало", днес председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че има едно ДПС и отцепници, и "ДПС-Ново начало" отива на избори.

На въпрос на БНТ как ще се отрази на избирателите това раздвояване на ръководството на ДПС, Пеевски коментира:

    - Няма раздвояване, има едно ДПС, има и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са изменили на ДПС са се самоизключили. ДПС отива на избори. Единственото, което мога да кажа на нашите избиратели - ново начало без дерибеите".


Междувременно вчера Джевдет Чакъров е подал заявление за изтегляне на партия ДПС от коалицията на Пеевски, а два часа по-късно другото крило по електронен път e подало контразаявление за оставане в коалицията.


Според председателят на ЦИК Камелия Нейкова още вчера следобяд ЦИК е регистрирала коалицията "Движение за права и свободи- Ново начало" след решението на ВАС. Тя обясни първоначалния отказ за регистрация с това, че към електронното заявление, подадено от ДПС на Пеевски малко след полунощ на 2 септември не се били приложени никакви документи и затова не е било вписано в регистъра.