19min.bg

Нямало данни за нов канал за мигранти през Дунав, заяви Бъчварова

   „Мисля, че този случай, отчитайки всички детайли, които знаем и по-късно ще станат публично известни, не показва, че става въпрос за нов канал. Организирано е преминаване, но нямаме данни, за да твърдим, че има установен канал". Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Народното събрание във връзка с удавилите се в река Дунав нелегални мигранти, предаде Фокус.


 „Жертвите ги установихме два дни след залавянето на групата, а преди това беше много трудно да се разбере какво казват, а дори и да казват трябваше да има доказателства“, посочи тя.


„Изискваше се по-сложна работа по случая, затова по-късно се получи информацията“, обясни вътрешният министър. „Трябва да се намери лодката, ако там има останали други жертви. Те твърдят, че четири човека са изчезнали от лодката, но това го разбрахме много късно“, коментира Румяна Бъчварова. "Имаме установени каналджии и колегите работят много активно. Нека да не давам повече информация, защото тече разследване", добави тя.