19min.bg

Никоя кауза не оправдава насилието: Радев

“В тези тъжни дни след ужасяващата терористична атака на Хамас срещу Израел отдаваме своята дълбока почит към паметта на всички невинни жертви”, каза президентът Румен Радев в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.


“Сцените на брутална жестокост и насилие, на поругаване на човешкото достойнство отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят”, добави той.


Радев изказа съболезнования към всички български евреи, към всички хора от Държавата Израел и по света, загубили близки и приятели в този безпрецедентен по жестокостта си акт. “И най-важното, искам да изразя своята искрена надежда, че гражданите, взети за заложници, възможно най-скоро ще се завърнат живи и здрави”, добави държавният глава.


“България остро осъжда безпрецедентната атака срещу Държавата Израел и преднамереното убийство на мирни граждани”, заяви президентът. По думите му винаги сме заклеймявали и ще продължим да осъждаме по най-категоричен и непоколебим начин тероризма във всичките му форми. Той отбеляза, че терористичните действия и насилието не могат никога да бъдат оправдани по какъвто и да било начин и за каквато и да била политическа кауза.