19min.bg

Нинова хвърля оставка? Или тя, или Партията – това е въпросът

Корнелия Нинова вероятно ще хвърли оставка, възможно е да го стори заедно с цялото Изпълнително бюро утре, като по дипломатически първи даде тон Кристиан Вигенин. Той пое своята вина за трето поредно историческото дъно на БСП на избори за 102 г., постигнато в неделя като шеф на предизборния щаб. По устава на БСП, който Нинова неведнъж прегази, включително и с 1 своя оставка, веднъж подадена, после оттеглена, тя не може да се върне. Номерът й мина веднъж, но сега няма да стане, въпреки че държи 2/3 в Националния съвет. Положението е: Свобода или смърт!
Резултатът й на изборите е 1/4 от постигнатото през 2017 г. и ½ от сумата на 4 април и 30% по-малко, отколкото при срама на вота през юли. А парите, похарчени за кампанията видимо бяха най-много: щедрост към медии, социолози с фалшиви данни, покупка/наем на прескъпи превозни средства, поддържане на негледаема телевизия, която громи президента Радев. Апропо, именно многомесечната кампания срещу него в прегръдка с ГЕРБ и ДПС особено във финалната седмица е основното политическо самоубийство на Нинова. Тя не си и мръдна пръста за кампанията на президента, срещу когото работи повече от година. Но 92% от социалистите гласуваха за Радев по данните от паралелното преброяване. Тоест, гласуваха така и ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ на политиката на своя лидер.

Напомняме, че нейната позиция при нахлуването в президентството беше, че прокуратурата е права, но не трябвало да вдига шум и има специална писмена декларация на това Изпълнително бюро на БСП с този председател, която се помни. Защо самоубийствено и противоестествено? Защото Радев единствената победа на Нинова в нейната кариера на лидер, записал рекордните за Партията 4 поредни поражения на парламентарни избори – по 2 за Първанов и