19min.bg

Нинова: Коалиция БСП- ГЕРБ е невъзможна

„Има теми, по които левицата е готова да говори с властта - сигурността, здравеопазване, демографска криза”, заяви лидерът на БСП Нинова след първата проведена среща с Каракачанов.
Пред журналисти  тя обяви, че е казала на лидера на ВМРО, че тази власт трябва да си ходи. Според Нинова обаче има полза от такива срещи. Предстои съвсместно разглеждане и обсъждане на два внесени законопроекта. Въпреки това голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна, отсече тя.
По-рано по БНТ  Нинова обяви, че има покани за отделни срещи с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Преди това соцлидерката беше поканена „на по бира” от военния министър.
Новината предизвика гневна реакция от страна на лидера на Атака Волен Сидеров.
Според  атакиста решението за провеждането на тази среща е взето извън коалиционния съвет на ОП. Подари това Сидеров смята срещата за нелегитимна. Той подчерта, че  Нинова е политически опонент на управляващата коалиция.
В качеството си на председател на ПГ на ОП и създател на коалицията ОП  Сидеров е категоричен, че не е упълномощавал Симеонов и Каракачанов да преговарят с която и да било партия, извън управляващата коалиция.
Във връзка с това лидерът на НФСБ и вицепремиер  Валери Симеонов заяви, че” не е длъжен и няма да дава никому отчет за срещите си”.