19min.bg

Нинова: „Мон шери” ще ни струва транспортния бранш

„Колко струва това "мон шери"?”, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Четвъртата национална конференция на Младежкото обединение на БСП във връзка с Втория мобилен пакет на ЕК. Коментарът й бе провокиран от "похвалното слово" на депутата от ГЕРБ Георги Марков по адрес на Борисов, в което се изтъкваше, че Борисов е любимец на Европа, Макрон го нарича "мон шери", а Меркел - "скъпи Бойко".


"Европа ще вземе решение за така наречения "пакет за мобилност" и това е избор и за България дали ще защитим националния си интерес или отново ще бъдем послушните, които ще се задоволим с едно "мон шери" или "скъпи Бойко". Колко струва това "мон шери" - да заличиш цял транспортен бранш  на една страна", каза Нинова.


"В парламента нашите опоненти казаха: "Днес правителството и Бойко Борисов пишат историята". Добре. Ако правителството и Бойко Борисов днес защитят българския национален интерес и спрат този дискриминационен и несправедлив "пакет за мобилност", аз ще съм първата, която ще го поздрави и ще му стисне ръката, но се съмнявам", посочи лидерът на БСП.