19min.bg

Нинова за Мая: Да си изпълнява спореазумението с БСП


"Подкрепили сме я, имаме споразумение! Ако обича, ако стане кмет, да го изпълнява", заяви пред Nova лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отново повтори, че кандидатурата на Манолова е подкрепена от столичните социалисти и от НС на партията.


„Оттук-нататък важно е предизборното споразумение", продължи лидерът на Левицата. Нинова посочи, че то е озаглавено „Заедно за коренна промяна” в управлението на Столичната община. Тя подчерта, че е подписано от председателя на Градската организация на БСП Калоян Паргов и кандидата за кмет Манолова.


Сред идеите в споразумението, които социалистите се надяват да бъдат осъществени, са билетът за градски транспорт в София да стане 1 лев, да бъдат осигурени лекари за всички общински училища, да се преразгледа договорът за концесия на Софийска вода. Запитана какво ще стане, ако Манолова като кмет не изпълни тези решения, а предложи други, Нинова отговори, че няма проблем - просто съветниците социалисти ще подкрепят тях, гласувайки срещу предложенията на кмета.


Според Нинова е преувеличена интригата, че между нея и гражданския кандидат за кмет на София има напрежение.