19min.bg

НКЖИ - част от Европейската инфраструктура за пространствена информация

В Гранд хотел София, се проведе конференция, относно изпълнението на проект «Подобряване обслужването на гражданите и бизнеса в МТИСТ чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги».


Инж. Ерол Мустафов, ръководител звено ГИС, взе участие с презентацията на тема „Внедрена Географска информационна система в НКЖИ“. Инж. Мустафов презентира цялостния процес на изработване на географската информационна система от създаването й до въвеждане в реална експлоатация.  


ДП НКЖИ като пряк ползвател на проект «Подобряване обслужването на гражданите и бизнеса в МТИСТ чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги» ще има възможност за връзка с „Национален електронен портал за достъп до геопространствени данни“, който предстои да бъден изграден. По този начин данните от Географската информационна система на НКЖИ ще бъдат налични в националния електронен портал, който в бъдеще ще има свързаност с портала на Европейската комисия и ще бъде част от европейската инфраструктура за пространствена информация.


Проектът се  осъществява със съфинансиране от  Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Административен капацитет”. Бенефициент по проекта и организатор на конференцията е МТИТС.