19min.bg

Нормализира се обстановката в Старозагорско

Постепенно се нормализира пътната обстановка в Старозагорско, времето поомекна. Полицейските постове обаче ще допускат автомобилите да се движат по пътищата в областта след проверка на състоянието на гумите им и с указания за движение с ограничена скорост, предаде БГНЕС.


Възможни са временни ограничения за движението в определени участъци, в зависимост от настъпващите промени в пътната обстановка. От пътна полиция апелират към водачите да се движат предпазливо, с разумна скорост и да изпълняват указанията на органите на полицията и пътните служби. 26 катастрофи са станали на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР от началото на деня. Трима са пострадалите при пътнотранспортно произшествие в Казанлък, но без опасност за живота. Областния щаб предупреждава водачите на МПС, че се очаква се през нощта пътищата отново да се заледят и им препоръчва при възможност да не предприемат пътуване.


Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни с пешеходците, които се движат в средата на пътното платно, както и при преминаване край спирка на обществен транспорт, апелират от пътна полиция.