19min.bg

Нощ в облаците: Ritz-Carlton Hong Kong - най-високият хотел в света

Асансьорът е един от най-бързите в града и развива скорост от 9 m/s. Това означава, че за минута и 10 секунди стигате до гишето за регистрация на 103-ия етаж на хотел Ritz-Carlton Hong Kong, където вземате ключа си и за първи път виждате гледката.

Поне такава е идеята. Но като най-високо разположеният хотел в света, той е толкова високо, че през по-голямата част от престоя си виждате само облаци. Все пак това е доста вълнуващо и обяснява защо хората плащат около 380 паунда (480 долара) на вечер за такова високо място над блестящия силует на района Коулун в Хонконг.


Хотелът е с 46 етажа по-висок от лондонския The Shard, който има само 72 етажа, и е с 153 м по-висок от Айфеловата кула. Пристигнах с влака Airport Express, който удобно спира в мазето на ICC (въпреки че съм аномалия сред другите гости, които се появяват с Rolls-Royces с шофьор).

Разочароващо е, че не съм настанен на самия връх на кулата, но всяко мрънкане бързо намалява, когато отварям тежката врата на луксозния си апартамент и влизам в огромна дневна с бюро, шезлонг и тапицирани прозорци.

Ъгловите прозорци от пода до тавана са с изглед към Южнокитайско море и остров Хонконг.



Някои от небостъргачите изглеждат толкова малки, че ти се иска да ги вдигнеш и да ги сложиш в джоба си. След бърз душ след 13-часовия ми полет от Лондон се отправям към басейна и фитнес залата на 118-ия етаж, за да насърча апетита си.



Гост (на снимката) се наслаждава на спиращата дъха гледка от басейна на хотел Ritz-Carlton.



Източник: dailymail.co.uk