19min.bg

Нови 5 магистрати контактували с Красьо Черния

Имената на нови магистрати, контактували с бизнесмена от Плевен Красимир Георгиев - Красьо Черния - бяха обявени в началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде БГНЕС.


Николай Янков Господинов от Окръжен съд Плевен е провел 53 разговора с Красьо Черния. Съдията от Софийски градски съд Румяна Ченалова е провела 30 разговора, като тя е кандидатствала за председател на Окръжния съд в Стара Загора. Димитър Кирилов от Районния съд в Плевене имал освен 21 разговори, но и лични срещи с Георгиев. Даниел Минов кандидатствал за втори мандат за председател на Великотърновския Окръжен съд е имал лична среща с бизнесмена. Прокурорът от Софийска апелативна прокуратура Иван Петров е имал 53 разговора.
Магистратурата трябва да се пречисти, заяви след обявяването на имената проф. Лазар Груев - председател на Върховния касационeн съд. Той коментира, че в момента магистратите работят в ненормална обстановка. Той допълни, че тези, които имат вина, трябва да си я понесат, но не и онези, когато не са виновни.