19min.bg

Нови десетина коли изгоряха в София

  Около 10-11 автомобила са изгорели на междублоков паркинг на булевард Монтевидео в квартал Овча купел в София.  Това е пореден подобен случай.


Задържани са двама криминално проявени във връзка с палежите, каза на пресконференция директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.


Те са с постоянна мярка задържане под стража.  Лицата са лежали в затвора, известни са ни, уточни Маринов.


Сигналът за пожара е подаден в 3.30 часа.  Първоначално е бил за горящи 3-4 автомобила, но впоследствие са засегнати и други, съобщиха от полицията.


Бяхме събудени от няколко гърмежа и като излязохме на терасата, видяхме 3 горящи коли. В чакане на пожарната се запалиха още 2-3, съобщи очевидец пред Нова телевизия


Палежите на автомобили в София зачестиха през април. През първата седмица на месеца три микробуса бяха подпалени в Обеля. По-късно подпалвачите бяха разкрити и арестувани.


Пожар избухна и в столична автокъща в квартал Дианабад. Около 4 луксозни автомобила изгоряха изцяло, други бяха засегнати от огъня.


Има екип, който работи по всичките случаи с палежи на автомобили. Не се забелязва концентрация или насока към конкретно застрахователно дружество. От анализа, който се прави, не може да се направи изводът, че по този признак се избират автомобилите. Голяма част от случаите имат личен мотив – 20% от палежите са с мотив хулиганство, каза още Младен Маринов.