19min.bg

Новият кмет на Кр.село реши казуса с незаконния гараж на шефа на БЧК

01/02

Подетата през юни от 19 минути, а известна от жалба в общината още от март, история за незаконния гараж на семейството на генералния директор на Българския червен кръст Красимир Гигов, беше разрешена от новия и.д.кмет на Район Красно село Румен Георгиев.


Той изпрати служители да залепят предписание незабавно да бъде премахнато незаконното ограждение, което е сложено в общо помещение за паркиране на ул. Кюстендил №25.


Интересното по казуса е, че същите служители досега отказваха, дори с риск от административно – наказателно преследване и наказание, каквото им се полага по закон, да изпълнят указанията на урбанист Тодоров, който отговаря по този ресор в НАГ и то при 2 негови писма.



Благодарение на волята на новия и.д. кмет, справедливостта все пак възтържествува. Напомняме, че Румен Георгиев наследи на поста арх. Румен Русев, който уж подкрепяше прилагането на закона, но де факто пасуваше. Той също беше и.д., като зае мястото на отстранената от съда поради неправомерно използване на средства Росина Станиславова от ДБ, чието наследство е и екипът на тази администрация.  


 Мария Пенчева