19min.bg

Новите избори на 20 октомври, представяне на състав на кабинет до 19 август: Радев

Новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева се срещна с президента Румен Радев на "Дондуков" 2. Държавният глава ѝ възложи съставяне на ново служебно правителство.

Президентът посочи, че очаква от нея да предложи правителство до 19 август и че най-подходящата дата за следващите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври.

    "Конституцията не определя ясен срок, но считам, че най-подходящата дата за новите предсрочни парламентарини избори е 20 октомври. В тази връзка вие следва да представите проект за състав и структура на служебния кабинет най-късно до 19 август, за да можем да се вместим в законовите изисквания", обърна се Радев към Кожарева.

Той ѝ благодари, че е приела поста.

    "Искам да ви уверя, че в нейното изпълнение вие ще разчитате само на себе си. Вярвам, че натрупаният ваш богат административен опит ще ви помогне. Иска да благодаря и на служебния премиер Димитър Главчев за усилията, за постигнатите резултати и най-вече за това, че пое отговорност в един труден момент, когато всички останали кандидати от потенциалния списък отказаха".
 Снимка: БНТ