19min.bg

НС отхвърли декларацията с национални приоритети на ПП (Видео)

 От очаквани 109 гласа и минимум 73 колкото общо имат ДБ и ПП, без Явор Божанков, т. нар. управленска декларация събра само 63 гласа.

 БСП и Български възход се "въздържаха". От ДПС в гласуването участваха 5 души, които също се въздържаха.


Даже Бойко Рашков не беше сред вносителите на документа. Това е второ гласуване, в което се пропуква декларираното уж единство на ПП и ДБ. Напомняме, че вчера само половината от депутатите на ДБ бяха против решението по скандала Джемкорп, даже двама от ПП се въздържаха да подкрепят собствената си партия.


Според заявката на ПП от вчера при това положение мандатът ще бъде върнат неизпълнен в понеделник или вторник.



След гласуването акад. Николай Денков отново излезе на парламентарната трибуна.

Има два начина за осигуряване на мнозинство. Единият е да се обединим около общи цели и задачи. Вторият да раздадем постове и публични ресурси. Ние решихме да изберем първия вариант. Оказа се, че голяма част от тази зала не е готова да влезе в тази дискусия, посочи акад. Денков.


Ако не можем да се обединим около тези четири основни приоритета, наистина трябва да се замислим каква е нашата работа тук, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.


По-късно стана ясно, че ПП ще върне неизпълнен втория проучвателен мандат в понеделник ,10 ч. в сградата на президентството.