19min.bg

НСО арестува художник заради Плевнелиев

Уникална полицейщина по адрес на художник, арестуван от мутрите на президента разтърси Фейсбук снощи. Ето разказа на потърпевшия Петко Дурмана, както го знае артобществото: "Днес ми се случи нещо абсолютно УЖАСНО, което още не мога да повярвам!!! На изложбата на Robert Baramov в Музея на София от 16 часа бях изведен и арестуван от службата за охрана на президента Плевнелиев САМО защото попитах КОЙ организира събитието!!!


На видеото се вижда, как полицията ме вкарва с белезници в полицейска кола и отвежда в 5-о РПУ, където след сваляне на показания и съставяне на акт ме освободиха...


Видеото може да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=OBjP1k8UFmA


Това е актът, който съставиха в полицията при ареста ми днес! Закрил съм с черно собственото си ЕГН и съм подчертал с червено частта, в която се казва, че съм отказал да напусна "охраняемия периметър за мероприятието на президента на Република България" ...


Това е текстът, който са написали полицаите в акта (старал съм се да спазвам оригиналния правопис): "София, на пл Бански за Джамия (баня башъ) при отправено устно разпореждане на лицето Петко Симеонов Петков-Дурмана, ЕГН ХХХХХХХХХХХХ жив. гр. София жк Суха река да не нарушава обществения ред и да напусне охраняемият периметър за мероприятието на президента на Република България, същият не изпълни нашите разпореждания и не се подчини. Лицето отказа да напусне охраняемият от нас периметър ... с което е нарушил чл. 64 от ЗМВР"


Жената най-вляво повика служителя от НСО, който ме изведе от музея, а той от своя страна повика полицаите, които ми сложиха белезници и арестуваха!


Искам да подчертая, че дори след ареста ми днес на откриването на изложбата на Роберт Баръмов в Музея на София, когато се опитах да разбера КОЙ е организатор на това събитие, аз все още не знам КОЙ!!!"


На въпроса на Дурмана отговор намери 19 минути, като се допита до когото трябва. Оказва се, че е любимата ни фондация Америка за България, която финансира близки до президента като медиите от кръга Капитал, НПО-тата на видните протестъри Асен Генов, Антоанета Цонева и т.н., както и гей-порно спектакъла за ученици във Варна, за който писахме вчера.