19min.bg

Нужен е диалог, а не зацикляне в избори: Радев

"Нужни са компромиси и ясни цели в името на бъдещето на България”, заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ПГ на Продължаваме промяната (ПП). “Цикълът избори след избори не е най-доброто решение”, категоричен бе той.


"Съгласен съм, че не може да има правителство на всяка цена - рожба на задкулисни договорки, в същото време и ще държа да изчерпам докрай всички възможности за съставянето на правителство", подчерта държавният глава.


"Българските избиратели не заложиха на една политическа сила и това явно е знак за всички политически партии, че е нужен диалог, нужни са усилия за намиране на ефективни решения, а не само поредните предизборни обещания и зацикляне в нови избори", допълни Радев. Президентът настоя и че трябва да има работещо НС, за да се сменят органите с изтекли мандати.


Припомняме, че миналата седмица Радев вече се срещна с депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС, които са първата политическа сила след вота. Още тогава той подчерта, че няма да бърза с връчването на първия проучвателен мандат, който трябва да отиде при партията на Бойко Борисов. “Зависи и от хода на консултациите”,  посочи държавният глава.


Снимка: БГНЕС