19min.bg

Обама глътна Ромни на последния дебат

Действащият държавен глава на САЩ Барак Обама е победител в третия и последен предизборен телевизионен дебат срещу републиканеца Мит Ромни във Флорида. Според проучване на общественото мнение, проведено от телевизия Си Би Ес, 53% от избирателите смятат, че 44-ият държавен глава се е представил по-добре. Бившият губернатор на Масачузетс печели одобрението на 23% от анкетираните.

Последният диспут между двамата претенденти за Белия дом бе фокусиран върху външната политика. Те говориха за Пакистан, за въоръжаването на сирийската опозиция и обединяването на съюзниците срещу Иран. В тази полемика кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни предложи няколко контрапредложения на настоящата политика на Обама, а той предостави твърде малко информация за намеренията си за следващите 4 години. Президентът обеща да осигури защитата на американците, подчерта, че САЩ трябва „започнат възстановяването у дома” и нападна Ромни за непостоянството и неопитността му във външната политика.

Републиканецът се опита да убеди народа, че е търпелив човек, който не би започнал нова война. Неуспехът на баровеца да открои плановете си от политиката на стопанина на Овалния кабинет и нападките му срещу Ромни за хаотичните политики допринесе за победата на държавния глава.

Дебатът във Флорида беше последният шанс на кандидатите да привлекат милионите избиратели за своята кауза.