19min.bg

Обезобразиха част от ул. Св. св. Кирил и Методий в центъра: Контрера

01/02

Повод за острата реакция на заместник-председателя на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера е поредният ремонт, проведен от „спасителите“ на София. Този път става въпрос за напълно неадекватно изпълнение на подмяна на плочки в централната градска част на столицата на една от най-оживените улици – „Св. св. Кирил и Методий“. Там, между ул. „Веслец“ и бул. „Княгиня Мария-Луиза“, на тротоара се монтират „модерни павета“ по нестандартен начин.

От приложения снимков материал става ясно за какво качество говорим! „Модерни павета“ са полагани на тротоарите, замазвани грубо с цимент. Купища изоставен баласт, пясък и боклуци. Поне десет сигнала постъпиха в приемната на ВМРО от граждани, които недоволстват от поредния калпав ремонт!

Като допълнение на безумието модерните ППДБСС „павета“ се редят от неграмотни и неквалифицирани цигани, които нито ги нивелират, нито ги фугират нормално. В допълнение зеят шахти и стърчат кабели.

Хората са притеснени и не смеят да излизат по улицата, защото това, което е сътворено, е опасно. Неравности, ями и купища непочистени боклуци, оголени кабели и необезопасени шахти. Кофите за боклук  са разместени и не са почиствани редовно от началото на ремонта, дава още примери общинският съветник от ВМРО.

Още преди месеци Контрера подаде сигнал за други изпочупени шахти и тогава подробно обясни на „спасителите“, че в района има детска градина, детска кухня, аптека и в непосредствена близост се помещава и Центърът по въпросите на малките хора в България.

Да не пропускаме, че това е и туристическа дестинация. На ден през тази централна част на София преминават хиляди чуждестранни туристи. Какъв имидж на София създаваме така? На площадка, достойна за сцени на военен филм ли, пита още зам.-председателят на ВМРО.

Ето защо той е подал сигнал към кмета Васил Терзиев за поредното безумие на ремонтите, предприети от ППДБСС.

Прилагаме и пълния текст на позицията на Контрера, публикувана във Фейсбук:

От две седмици тече „ремонт“ на тротоарите на ул. „Св.св. Кирил и Методий“ между „Веслец“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

От приложения снимков материал става ясно за какво качество говорим! „Модерни павета“ са полагани на тротоарите, замазвани грубо с цимент. Купища изоставен баласт, пясък и боклуци. Поне десет сигнала постъпиха в приемната на ВМРО от граждани, които недоволстват от поредния калпав ремонт!

Модерните ППДБСС „павета“ се редят от неграмотни и неквалифицирани цигани, които нито ги нивелират, нито ги фугират като нормално.

Хората от квартала от много време нито могат да преминават свободно и да стигат до домовете си, нито пък са доволни и съгласни с поредната промяна на променящите София.

Хората са притеснени и не смеят да излизат по улицата, защото това, което е сътворено е опасно. Неравности, ями и купища непочистени боклуци, оголени кабели и необезопасени шахти. Кофите за боклук  са разместени и не са почиствани редовно от началото на ремонта.

Работниците, които работят по тротоарите са събрани от кол и въже – в случая цигани, наети на ниска надница, без да имат квалификацията и уменията да извършват такава дейност.

Както преди месеци подадох сигнал за счупени шахти в този район, така и сега подчертавам, че там има детска градина, детска кухня, аптека и в непосредствена близост се помещава и Центърът по въпросите на малките хора в България.

Да не пропускаме, че това е и туристическа дестинация. На ден през тази централна част на София преминават хиляди чуждестранни туристи.

Какъв имидж на София създаваме така? На площадка, достойна за сцени на военен филм?

Кметът на р-н „Оборище“ вече е отстранен, както  и този на „Илинден“, но трагедията, която те сътвориха за малкото си месеци мандат ще стои дълго.

Внасям сигнал до кмета Терзиев, за да се оправи о време този калпав ремонт!