19min.bg

Обявиха търг за доставка на тръби за газовата връзка с Гърция

     Инвестиционната компания „Ай Си Джи Би“ АД  стартира процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на тръби за междусистемната газова връзка Гърция-България. Прогнозната стойност е 60 млн. евро без ДДС, а срокът за изпълнение е 12 месеца.  Това съобщиха от компанията, в която акционери с равни дялове с  „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (50%) и “IGI Poseidon” S.A. (50%).


Поръчката включва  производството, проверката, изпитването, изпращането, транспортирането до мястото на доставка и изискванията към документацията, свързана с тези дейности.


Всички останали дейности, свързани с поставянето на тръбите и доставката на допълнителни материали, ще бъдат осъществени в рамките на процедурата за определяне на изпълнител на инженеринг, доставки и строителство, която предстои да бъде обявена в началото на 2018 г.


Решението и обявлението за обществената поръчка са изпратени за публикуване в Регистъра на обществените поръчки към Агенцията по обществени поръчки, както и в Официален вестник на ЕС на 8 декември 2017 г.


„Със стартирането на обществената поръчка за доставка на тръбите „Ай Си Джи Би“ навлиза в ключова фаза на реализация на проект IGB (интерконектор Гърция-България), като показва сериозен и видим напредък пред своите акционери. Благодаря за усилията и професионалната работа на екипа на компанията“, коментира Теодора Георгиева, изпълнителен директор от българска страна на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД.


„Стартирането на поръчката е ясен знак за пазара за необратимостта на проекта IGB като ключов проект за енергийната сигурност на региона“, сподели изпълнителният директор от гръцка страна д-р Константинос Караянакос.


Възложителят “Ай Си Джи Би“ АД ще предостави неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп по електронен път до документацията за обществената поръчка от датата на публикуване на обявлението в Официален вестник на Европейския съюз.


„Компанията приветства всички потенциални участници в процедурата и декларира, че нейн приоритет е създаването на условия за обективен, прозрачен и конкурентен избор.


Източник: 24 часа