19min.bg

Обир за 68 бона на парфюми в мол Сердика

Голям обир на парфюми се е разиграл в софийския мол Сердика на 6 ноември. За кражбата обаче се разбра едва сега, тъй като от силите на реда се похвалиха, че са хванали заподозрян, за когото твърдят, че е извършил невиждания досега в бранша удар.


От прокуратурата са образували и досъдебно производство. Заподозреният е задържан в ареста за 72 часа, след което се очаква да му бъде повдигната мярка задържане под стража.


Грабежът е извършен около затварянето на голям козметичен магазин в мол Сердика като още не е уточнено времето – интервалът е между 21.27 и 22.30. Това е оригинално, понеже моловете имат камери на всяка крачка, магазините в тях имат сериозни сензори на изхода, да не говорим, че притежават и цели батальони въоръжена охрана. Всичко това най-вероятно води към вътрешен човек в бутика за парфюми. Разбира се, трябва да се знае, че те са непродаваеми на същите, без друго завишени на нашия пазар цени на марковите продукти.


Според разследващите крадецът е 43-годишният С. Михайлов, на когото е повдигнато обвинение по казуса. Той е използвал автомобил Мицубиши.