19min.bg

Общинските болници в София имат добър финансов резултат

   Общо взето са на нулата, което е добре, като се има предвид тежката година, заяви зам.-кметът  Дончо Барбалов


Общинските болници в София до октомври имат добър финансов резултат, съобщи Дончо Барбалов, заместник-кметът по финансите и здравеопазването на София пред БНР.


„Седем от 14 болници отчитат печалба, 20 от 29 ДКЦ-та също имат положителен финансов резултат, нямат загуба, общо взето са на нулата, което е добър резултат, като се има предвид все пак, че говорим за една нелека от финансова гледна точка година за цялото здравеопазване“, добави той.


Барбалов обясни още, че Столичната община анализира състоянието на всяко здравно заведение и след това решава къде ще плаща допълнително.


„16-о ДКЦ в Кремиковци, което не е в добро финансово състояние, но което е изключително важно за района и ние правим всичко възможно да подкрепяме. 30-о ДКЦ в Обеля, което също не е в добро финансово състояние, където също работим с управителя, така че да го стабилизираме и то да продължи да предлага медицински услуги на живеещите в района. Горна Баня, където ние в момента изграждаме медицински център, защото жителите на Горна Баня нямат непосредствен достъп до здравно обслужване и някъде януари месец се очаква да бъде открит“, заяви той.