19min.bg

Общо куче делят Нинова и шеф-кабинета й

01/03


Общо куче, при това официално медийно оповестено като подарък за Деня на влюбените – Свети Валентин, преди година, делят вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова и шефът на кабинета й в Министерския съвет и екс младежки лидер на СДС Калоян Методиев.


 


Това стана ясно от простото сравнение на фотосите, които той като неин медиен гуру пусна миналата година през официалните канали на Соцпартията – мейлове и фейсбук профили на Нинова и групи, и снимка на същото мило животинче, която се намира на собствената му стена в социалната мрежа.


 


Неведнъж и ние сме писали за фаворизирането на Методиев от Нинова, въпреки гръмовните провали на трите менажирани от него изборни кампании на БСП през 2021 г.


 


Няма нужда от големи коментари – тройно електорално дъно за 102 години, считано от 1919 г. и то в рамките на 7 месеца. При това непрекъснато подкопаване надолу и надолу, до последния резултат – една четвърт от гласовете на партията, постигнати през 2017 г.


 


Вместо него обаче, лидерката на БСП обвини собствените си избиратели, които явно в нейните очи са малоумни, че не били се справили с машинното гласуване, при положение, че даже пенсионерите работят с банкомати, а този вид вот стопроцентово наподобява операциите с банковите машини.


 


Фаворизирането стигна и до касата на БСП, което наложи отстраняването на най-верния истински другар на лидерката и финансист на партията, за да се позиционира седесарят.


 


С мъдрите съвети на Методиев Нинова се лиши от единствената си победа в нейната 6-годишна история като председател и в седмицата между двата тура на президентските избори тя яростно влезе в хора на ГЕРБ и ДПС срещу президента Радев и вицето Илияна Йотова. Отново в коалиция с другите две партии от статуквото наложи и безумното и незаконно вторично преброяване на бележките от машинния вот, говори заедно с ГЕРБ и ДПС за машинации, а нищо подобно не се установи при въпросното повторно преброяване.


 


Досега за лични отношения между Нинова и шеф-кабинетът й като вицепремиер, защото има и друг – в Министерството на икономиката, вероятно заради спестяване в името на бедните и пенсионерите, само се говореше.


 


Общото любовно куче обаче представлява интересна улика. Особено като не знаем кой точно го беше подарил на червената лидерка миналата година.Като гледаме авторските кадри, споделени с обществото от Методиев със същото куче в главната роля, полегнало като у дома си при него, нещата стават дебели.  


Радостина Тонева