19min.bg

Огнян Стоичков: Бръснарска фирма взела 175 бона от фонд “Научни изследвания”

Бръснарска фирма е спечелила 190 бона от фонд “Научни изследвания”. Това обяви пред ТВ7 председателят на Комисията за младежта и спорта в парламента Огнян Стоичков. ”Фирма, която се занимава с бръснарство и таксиметрови услуги, е спечелила един от проектите от фонд “Научни изследвания” на тема “Насилието в българското общество”, който е на стойност 175 хиляди лева.


Друг пример е следният. Строителна фирма печели проект за 190 000 лева за проучване на Геотермални извори, обяви Стоичков. – При друг случай е установен конфликт на интереси, защото се оказва, че човек, който е кандидат за проект, е бил рецензент на друга фирма. В момента се натъкваме на пълна липса на правила, защото промени в наредбата не са правени от 2010 година.”


Депутатът се надява сега новият министър на образованието Стефан Воденичаров да действа бързо, защото по повечето проекти, които са видимо източване на пари, има преведени средства. “Бързината на новия министър за запори е водеща в момента. Става въпрос за 14,8 млн. лева. Има и друго притеснително нещо, защото според документите имаме 95 договора, срещу които са пуснати 84 възражения. Това не е нормално”, завърши Стоичков.