19min.bg

Огромни дупки по 1-годишната магистрала Марица

Гордостта на кабинета Борисов 2, откритата преди година магистрала Марица, е зейнала с огромни дупки. Според правителството в оставка и рейтинговия му министър Павлова причината е ... сол. Дупките са по-големи дори от тези по откритата при Борисов 1 най-кратка магистрала в Европа и света – 19-километровата Люлин, която всъщност е малка частица от закъсняващата, поради спряната за България при това управление Европейска програма Транспорт, автомагистрала Струма.


„Спешен ремонт на автомагистрала Марица започна в района на Свиленград”, съобщи БНР. Мярката се налагала, тъй като „след снегопочистването и обработката на платната със сол са се отворили огромни дупки”. Ремонтът е трети за откритата от кабинета в оставка магистрала, която започна да се кърпи още на шестия месец от отварянето си.


Първо дясното платно ще се „изкърпи” със студена смес, а после ще се работи в лявото. Ремонтът ще приключи най-рано във вторник. Магистралата е отворена за всички превозни средства, уточнява националното радио.