19min.bg

ОИЦ София ще информира в Южния парк за оперативните програми

На пресконференция днес екип на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) представи 3 актуални инициативи. Пресконференцията беше открита от ръководителя на проекта Изграждане и функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика в България Петранка Димитрова.


И.д. управителят на ОИЦ – София, Лина Савова, представи 3 инициативи. Първата е изнесена приемна на ОИЦ – София в Южния парк. Приемната ще е отворена за граждани от утре до петък от 10,00 до 18,00 ч., информационният щанд ще е разположен до т.нар. Английски поляни. На изнесената приемна експертите ще информират за новия програмен период 2014-2020 г., за отворени в момента процедури по Оперативните програми и за инициативите на Мрежата.


Втората инициатива е с наименованието Научени уроци. Тя е насочена към бенефициенти по Оперативните програми 2007-2013 г.  Целта на инициативата е посредством мненията и предложенията на бенефициентите да се оптимизират процедурите за изпълнение на проекти, финансирани по оперативни програми.


Третата кампания, която беше представена, беше Конкурс за общо лого на новите оперативни програми 2014-2020 г. В конкурса могат да участват всички желаещи, без ограничения за възраст, националност и професионален ценз, стана ясно от пресконференцията.


Условията за участие в конкурса всеки може да прочете на сайта www.eufunds.bg.