19min.bg

Октопода се прибира вкъщи

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на главния обвиняем по прочутото дело Октопод - Алексей Петров.


Някогашната барета и бивш агент на ДАНС получи смекчение на режима, след като прокуратурата прие изводите на градския съд отпреди десет дни. Тогава стана ясно, че не съществува организирана престъпна група Октопод, ръководена от Алексей.


„Дори министър-председателят Бойко Борисов знае, че не съм рекетьор от 90-те. Сега за първи път не ми се налага да доказвам, че не съм Октопод на прехода“, заяви Трактора пред съда.


Според него обвинението е изфабрикувано, за да прикрие истинския Октопод, а сега, за да бъде оправдан арестът му, срещу него се действа с методи от 20-те години на миналия век.


Припомняме, че петорна медицинска експертиза доказа, че на Петров трябва спешно да се направят три операции, като в противен случай има опасност да остане сакат. Оказа се, че той страда от атрофия на мускулатурата, има счупени винтове на изкуствената си метална става, две дискови хернии, както и тежък полиартрит. Накрая към всичко се добави и належаща операция на сливиците.