19min.bg

Окупацията на Ректората на СУ продължава и днес

Окупацията на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, но ще има и минимален допуск на администратори до работните им места, съобщават "Ранобудните студенти".

Заради продължаващата акция на студентите, както и за осигуряване на възможност на администрацията да изпълнява задълженията си днес достъп до сградата на Ректората на СУ ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите – декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора "Студенти", както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това съобщават от висшето училище.

Междувременно от СДВР информираха, че са задържали шест души през вчерашния ден във връзка с протестите. Към момента всички задържани са пуснати, няма данни за пострадали при протестите.


От Националното представителство на студентските съвети (НПСС) разпространиха тази сутрин декларация, с която осъждат използването на груба сила от страна на полицията срещу протестиращи студенти. Организацията настоява за разследване на всеки отделен случай на неправомерни действия от страна на полицията при пълна публичност и прозрачност за обстоятелствата, свързани с действията на полицаи и протестиращи граждани.