19min.bg

Олигархът Киров заживя в апартамент на Живкови

Апартамент от контингента на фамилията Живкови приюти олигарха Киров. Жилището се намира баш на жълтите павета, на втория етаж до асансьора на ул. "Княз Александър I Батенберг", и бизнесменът го обитава сам – самичък. Далеч от родата. Сутрин и вечер на влизане и излизане го придружават двама бодигардове.



Единият пътува с него в асансьора, а другият слиза и качва стълбището на престижната кооперация за соцголемци като е готов да се сбори с всеки, когото срещне случайно.


И има защо. Името на Киров нашумя максимално, когато преди две години беше отвлечен пред вилата си в Банкя. Той беше държан дълго време като заложник и бе освободен срещу крупна сума. Преди това предприемачът и сина му бяха публични най-вече заради появите си със скъпи коли и лъскави одежди по приемите на Евгени Минчев фон Бул. Освен това лично Министър Вежди Рашидов беше рекламно лице на олигарха.



Той самият пък е не само крупен дарител на ГЕРБ – най-големият за 2008 година, но е и личен приятел на премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на парламентарната група на управляващите Красимир Велчев. С това се обяснява и попадането на неговата снаха Йоана сред депутатите от мнозинството. А също непрекратеният многомилионен договор на сина му като рекламен агент на тотото.



Двустайният апартамент, простиращ се на скромните 60 квадрата има интересна история. Именно там изпращат в изгнание първия мъж на Людмила Живкова. Това стана, след като тя решава да го смени с Иван Славков – Батето.


Първият зет на Тато инж. Любомир Стойчев е баща на ексдепутатката и известна дизайнерка Жени Живкова, която тази седмица за пореден път събра елита на ревю. Той е първата любов на дъщерята на Тодор Живков. Тя се влюбва в него още като ученичка.



Четири години след запознанството си с Людмила Живкова, той се жени за нея. Бракът им просъществува 6 години. Разделят се по “взаимна вина”. Тогава инженерът отива да живее на жълтите павета. Сградата е населена с много щатни и нещатни сътрудници на МВР, така че властта е спокойна, че няма да има проблеми с ексзета.


Той напуска престижното жилище, за да получи втора диплома в Магдебург, а после отпътува на работа в Куба, след като намира втората си съпруга.