19min.bg

ООН с официално съобщение за смъртта на Ганев

"Негово Превъзходителство Стоян Димитров Ганев почина тихо в болница в Гринуич на 1 юли 2013 г., обграден от любимите си хора. Той беше на 57 г." Това се казва в официалното съобщение на ООН за смъртта на бившия вицепремиер и външен министър на България Стоян Ганев.


Установена международна практика е организацията да съобщава първа официално за кончината на високопоставени международни дипломати, а Ганев бе най-младият президент на 47-ата сесия на Общото събрание на организацията, информират от в. "24 часа".


В съобщението се припомня още, че след приключването на мандата му в ООН той съдействал за формирането на Международна програма за политическа икономика и развитие, че е бил директор на Центъра за международни и регионални изследвания в Ню Ингланд, вицепрезидент на Университета на Бриджпорт и гост-професор в университета в Ню Йорк.


От ООН отчитат и че е спомогнал за формирането на НДСВ и че е бил началник на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски. Макар че е написано още на 1 юли, официалното съобщение за кончината на Ганев се появи в България едва ден по-късно.