19min.bg

Оправдаха Баретата като шеф на наркобанда

 
Специализираният съд оневини сочения за ръководител на престъпна банда, занимавала се с разпространение на наркотици в страната, Златомир Иванов – Баретата. Заедно с него бяха оправдани и Ивайло Борисов - Ториното, добил слава като шефът на мутрите, които пребиха мъж и жена на Околовръстното през март т.г, и Златко Гочев. Оневинителните присъди бяха прочетени късно в понеделник вечерта. Още шест лица, част от престъпната схема на Златко Баретата са оправдани, които според доказателствата по делото са имали само изпълнителски функции.



Вчера обаче стана ясно, че специализираната прокуратура ще протестира пред Апелативния наказателен съд. Магистратите не са доволни от оправдателните присъди на Златомир Иванов – Златко Баретата, Ивайло Борисов и Златко Гочев. Според събраните доказателства Ивайло Борисов – Ториното и Златко Горчев са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на дрога на Баретата. Ториното е отговарял за пласирането в София и Слънчев бряг, а  Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък, посочват от спецпрокуратурата.
Напомняме, че преди броени дни Златко Баретата бе осъден окончателно на 6 години затвор по друго дело за наркотици. Той обаче вероятно няма да ги излежи, тъй като е изкарал присъдата си под домашен арест.