19min.bg

Орешарски: Нямаме толеранс и от 10 дни

Нямаме толеранс и от 10 дни. Това коментира премиерът Пламен Орешарски. Той обясни, че кабинетът не може веднага да вземе решения по ключовите въпроси. По думите му прибързаните решения често се оказват и най-грешни. Именно затова е възложил на министрите да проверят как върви изпълнението на бюджета по ведомства.


Финансовото министерство пък има за задача да направи цялостен анализ. Това е нужно, за да се очертаят бъдещите задачи пред властта и краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансиране. По думите му в момента изпълнението на бюджета „не вдъхва оптимизъм”, че могат да се правят много допълнителни разходи. "Целта е да се засилят социалните програми и подобри стопанската активност", допълни премиерът.


Институциите са пълни с незаконни назначения, стана ясно още от думите на Орешарски. Новият правосъден министър Зинаида Златанова му е докладвала, че в назначенията на голям процент от служителите има нередности. "Това е силно смущаващо", каза той и подчерта, че кабинетът няма да допуска назначения, които будят съмнения.