19min.bg

Осъждаме медиците, които не се ваксинират: Лекарският съюз

„От БЛС категорично осъждаме поведението на медиците, които отказват да се имунизират”, заяви пред БНТ шефът на организацията д-р Иван Маджаров.


„Ако тези, които трябва да убеждават, не се ваксинират, е логично да си зададеш въпроса защо пък аз трябва да го правя”, коментира той.


 „Какво трябваше да се случи, за да разберат колегите по болниците, че това ще е изискване и у нас?”, посочи Маджаров по въпроса за въвеждането на зелен сертификат за служителите в болниците. „Цяла Европа го въведе, цяло лято и сега изведнъж - министър Кацаров го въвел внезапно, ами не е внезапно. Беше ясно, че ще преминем към тази практика”, настоя той.


„Използваме зеления сертификат не само за здраве - в момента, в който стана ясно, че ще се използва и за работното място, в заведения за обществено хранене или забавления, ясно е, че този документ е с голяма значимост, практически е равен на лична карта - показваш зелен сертификат, за да се качиш на самолет”, обясни още д-р Маджаров.


По повод заснетия личен лекар от София, който продава фалшив сертификат срещу 110 лв.,  медикът бе категоричен, че за такова нещо могат да му бъдат отнети лекарските права. Това обаче може да стане само след присъда.