19min.bg

Още двама са арестувани за атаката на Метин

Полицията арестува още двама от нападателите на 28-годишния Метин, пребит в събота вечерта на столичната ул. „Пиротска", съобщиха от МВР.  26-годишните Н.Т. и Д.М., които живеят в столицата, са задържани за 24 часа в късния следобед в неделя.


Така арестите за зверството стават вече четири.


Н.Т. е открит в центъра на София, а малко по-късно, в района на ж.к. „Люлин” е арестуван и четвъртият заподозрян за участие в инцидента - Д.М. Той има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, кражба и футболно хулиганство.


Предстоят процесуално-следствени действия и доклад на материалите в прокуратурата. Работата на полицията продължава.


В неделя Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу Момчил Милчов и Иво Тилков за снощния побой над турчина на ъгъла на улиците „Пиротска" и „Цар Самуил". Те ще отговарят за опит за убийство по хулигански подбуди. Очаква се същите обвинения да получат и другите двама биячи.


Самият Метин остава в тежко състояние във ВМА. Той е в медикаментозна кома, с тежка черепно-мозъчна травма. Припомняме, че 28-годишният българин от турски произход бе нападнат малко след 20 часа в събота от група скинари в центъра на София.


Малко преди да го пребият почти до смърт, те опитали да нахлуят в намиращ се наблизо пансион, обитаван предимно от имигранти, но били отблъснати от хората вътре.


Това бе пореден случай на побой срещу човек, който по етнически признак не е българин.


Агресията се засили, след като точно преди седмица, в нощта срещу събота, алжирецът Салахедин Бин Аладин наряза с нож 20-годишната Вики, продавачка в денонощен магазин.


В понеделник и жена от Камерун беше нападната и бита в автобусна спирка. Тя е била нападната с тежък предмет, извадила си е медицинско, а в момента тече следствие. Също в понеделник сирийски тийнейджър беше нападнат от неизвестни пред бежанския лагер във Военна рампа в столицата. 17-годишният Али все още е в болница.