19min.bg

Още няма договорка за регулаторите: Петков

“Няма договорка за по 1/3 от регулаторите”, заяви съпредседателят на ППДБ Кирил Петков, който опроверга шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Ден по-рано тя обяви пред bTV, че вече има механизъм, който ще заработи след Нова година. ДПС ще получи 1/3 от позициите в държавните регулатори и спецслужбите, стана ясно от думите и.


„Това не е така. Виждам анонси да се опитват да преговарят през медиите”, коментира сега Петков. “Знам, че на много хора им се иска през два телефонни разговора да си решат проблема, но не се случва така. ГЕРБ да знаят, че финално решение се взема единствено на лидерска среща”, категоричен бе той.


“Там ще се седне, ще има отделен разговор. Ние ще отстояваме, видяхте какво направихме с НЗОК. Котки в чувал няма да допуснем в тия регулатори“,  настоя бившият премиер.


„Нека се фокусираме върху бюджета и Конституцията. Всички задачи не може да решим наведнъж. Нека приоритизираме“, обърна се Петков към НЕкоалиционните си партньори.


Напомняме, че миналия петък лидерите на ГЕРБ, ППДБ и ДПС се разбраха да разпишат как  да стане попълването на регулаторите след скандала по избора на подуправител на НЗОК. Тогава премиерът Николай Денков ултимативно им заяви, че ако няма механизъм, то няма смисъл от това правителство.


Близо 80 са постовете с изтекъл мандат, които вече 5-о НС не може да попълни.