19min.bg

Основателят на партия БТР пред UK Daily Express: Българите твърдо срещу еврото!

„Българите ще се отправят към урните в неделя, но никоя от основните партии няма да послуша желанието им, никога да не се присъединят към еврозоната”, заяви основателят на ПП България на труда и разума Райчо Марков.


Според него над 60 процента от българите са твърдо против еврото. Той предупреди, че никоя от главните политически партии няма да се ангажира да предотврати присъединяването на България към страшната еврозона до 2024 г.


Ето какво каза: „Ясно е, че когато дебатът за или против Европейския съюз отсъства напълно, вероятно над 50 процента от българите все още са за Европейския съюз. Но хубавото е, че българският народ е твърдо против еврото. Той не иска България да влезе в еврозоната. Въпреки че българите не разбират добре валутния борд, който прави българския лев и еврото почти едно и също нещо, те мразят еврото, защото са чули, че в други страни, когато влязоха в еврозоната, обикновените хора страдаха. Всички цени се повишиха с еврото, но заплатите останаха същите. Значи те знаят това. И за щастие вероятно 60 до 70 процента от хората са срещу еврото."


Единствената партия, участваща в тези избори, която е против еврото и евровалутния борд, е нашата партия. Цялата ни програма се основава на суверенитета и особено на суверенитета на националната валута. Можем да постигнем всички наши цели в програмата си, само ако върнем финансовата си независимост, което означава не само невлизане в еврозоната, но и разрушаване на евровалутния борд и връщане контрола на емитирането на българския лев обратно в ръцете на българското държавно управление. И ние трябва да напуснем Европейския съюз, защото дори и със собствена национална валута, всички икономически решения, ако сте член на Европейския съюз, се вземат от Европейската комисия."


ПП БТР ще се кандидатира за депутатски места в неделя. Той се надява да достигне прага от 4 процента, необходим за влизане в парламента.


 Източник: Express.co.uk


Купуването и продаването на гласове е престъпление!