19min.bg

Оставиха Пламен Галев в ареста

Софийски градски съд потвърди мярката за неотклонение „задържане по стража“ на дупнишкия бизнесмен Пламен Галев. Това съобщи адвокатът му Виктор Михайлов, предаде БГНЕС.


Бизнесменът бе задържан в ареста по заради изнудване на журналист. Пламен Галев няма да обжалва решението на съда. Георги Градевски – Конъна не е отрекъл отрекъл, че е ударил сина на дупнишката журналистка Лидия Павлова. БГНЕС припомня, че преди делото стана ясно, че дупничани организират подписка в подкрепа на Пламен Галев. 11 хил. подписа са събрали за ден и половина гражданите на Дупница с подписка озаглавена “Дупница не се страхува и подкрепя Пламен Галев, той прави много за града“, съобщи Явор Тодоров председател на общинския съвет на града.


Той изтъкна, че в последните избори в града са участвали 14 000 души, също така, група общински съветници е внесла декларация, подкрепена от 30 съветника. Относно инцидента за момчето, Тодоров коментира. „Имало е битов скандал и са му плеснати два шамара, ето това е истината“. Въпреки това, той счита, че Градевски трябва да си понесе отговорността. „Този, който е нарушил с нещо в правилата на играта, да си носи последствията“.