19min.bg

Оставка и предсрочни избори: Цветанов

„Единственият разумен изход от създалата се криза е предсрочният вот”, заяви пред БГНЕС Цветан Цветанов, шеф на Евро-атлантическия център за сигурност.  „Това е по-добрият вариант, отколкото предстоящата агония на правителството до пролетта”,  подчерта той.

Бившият втори в ГЕРБ посочи, че правителството на премиера Бойко Борисов носи вина за настоящата криза, за неотстъпчивостта и липсата на институционална комуникативност през последните месеци.

„ГЕРБ губи както от варианта за предсрочни избори, така и от този за редовен вот напролет. Управляващите нямат печеливш ход. Те не са искрени с намеренията си да се справят с икономическата криза“, заяви Цветанов.

Бившият зам. на Борисов в партията отбеляза, че правителството е загубило тотално доверието свързано с управлението на медицинската криза у нас.
„Всъщност отношението на българите към коронавируса е главно резултат от политическото недоверие към управляващите “, заяви още Цветанов.

Според него протестите едва ли ще затихнат и през късната есен ще има още по-силни вълни на протести, което ще съвпадне и с разпространение на COVID-19.