19min.bg

Оставката на Данаил Кирилов не решава нищо: БСП

Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов не решава нищо. Това каза в интервю за Радио Фокус народният представител от БСП Явор Божанков. По думите му тази оставка по никакъв начин не може да промени позицията на БСП за неподкрепа на инициативата за промени в Конституцията и свикване на ВНС.

„Министър Кирилов ще го запомнят като министър, който подаде оставка заради собствената си простотия и заради това, че не носи на майтап. Реално той беше свален от една фейсгрупа, в която десетки хиляди хора се присъединиха само за ден. Той можеше да каже на черното „бяло“. Той като юрист беше в състояние да сгази всички принципи на правото и да защитити нещо наречено „конституция“, въпреки че то не е такова. Той трябва да си тръгне заедно с цялото правителство, но те предприемат този ход, за да свалят напрежението“, коментира народният представител.

Според Явор Божанков Данаил Кирилов е събрал твърде много подигравки, които започват да се лепят и на управлението, и това вече носи повече негатив, отколкото позитив.