19min.bg

Оставки за Хр. Иванов, Мирчев и Цонева: М. Лалов

Столичният общински съветник от (Демократична България) ДБ Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов в качеството му на председател на Да, България. Мотивът е „недемократичното ръководене”.


„Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на Да, България, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева”, обяви той в профила си във Фейсбук.


„Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори:, заключи Лалов.


Последва реакция на самия Иванов, който отговори във Фейсбук на обвиненията.Той подчерта "важността на тази кампания и на това всички да опитаме да не я проваляме отвътре".


„Ще се обърна към Националната контролна комисия на Да, България с искане да бъда проверен аз и моята дейност на поста председател на партията за всички обвинения, които се отправят по мой адрес. Тя ще може да събере и систематизира всички твърдения заедно със съответните доказателства и ще ги представи под формата на доклад на предстоящата до края на 2021 г. Национална конференция, така че всичко да може да бъде обсъдено по структуриран и институционален начин”, написа Иванов.