19min.bg

Освен че съм изпуснал 3 язовира, съм ги и затревил ли?: Петков

„Ако не бяха трагични обвиненията, щяха да са смешни”, заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че инспектираните от него язовири са били изпуснати дни преди да ги посети. „Както виждаме, освен че съм изпуснал и трите язовира, съм ги и затревил”, посочи с ирония той. По думите му проблемът с с тях е систематичен.


„Тази събота и неделя посетих още 2 язовира - 3 от общо 10-те завършени – язовир Пазар дере, както и Злати войвода 3 и 4. Те са празни, въпреки че са отчетени като завършени към 31 декември м.г.. По закон те не могат да бъдат завирявани“, съобщи още министърът. Според него става въпрос за безстопанственост, тъй като протоколите не са завършени.


„2,350 млн. лева струва ремонтът на Пазар дере, 1,913 млн. струва този на двата водоема – Злати войвода 3 и 4. Транспортните разходи са едни и същи, въпреки че става въпрос за различни области - Сливен и Ловеч. - 1,16 лв. за превозване на земна маса на тон на километър, 5 пъти по-скъпо от пазарната цена“, каза  Петков.