19min.bg

Освобождават ген. Румен Радев като командир на ВВС

Правителството предложи на президента да издаде указ за освобождаването на генерал-майор Румен Радев от длъжността командир на Военновъздушните сили и от военна служба.


Премиерът Бойко Борисов препоръча на военния министър Николай Ненчев да придвижи решението максимално бързо:


"Чух упреци, а ние да правим извънредно заседание на Министерския съвет за такава точка не виждам абсолютно никакъв смисъл. Проект на решение за предложение до президента за издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на офицер от висшия команден състав - това е за генерал Радев, заяви Борисов", съобщи БНР.


Правителството отпусна 3 милиона лева допълнително за строежа на нова казарма за специалните части на Сухопътните ни сили, съобщи още премиерът:


Целево, за ремонт в 68-ма бригада "Специални сили", на специализирания учебен полигон Црънча, 3 милиона лева отпускаме допълнително от бюджета. Ако нещо не достига, министърът на отбраната ще го следи, но незабавно да се започне да се строи нова казарма, така, че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници. Тогава им обещахме ремонт, но преценихме, че е по-добре да се направи нова сграда, за да отговаря на качествата.