19min.bg

Отказах се от канадското си поданство преди да стана министър: Кирил Петков

Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност министър на икономиката, заяви пред журналисти в парламента Кирил Петков. На български правилно е канадско поданство, защото страната е под британската корона. Коментарът му дойде в отговор на журналистически въпрос, свързан с искане за проверка на МВнР за наличие на двойно гражданство на Петков към момента на назначаването му в служебния кабинет. Искането е депозирано като въпрос от народния представител Димитър Гърдев от "Има такъв народ".


„В първия момент, в който бях поканен за министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация", допълни Петков.


„В момента липсва актуализация на бюджета, когато 430 млн. лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем следващата COVID вълна... И с какво решават да се занимават в това Народно събрание? С интриги”, коментира Петков.


Източник: БТА