19min.bg

Отказвам субсидията: Хаджигенов


„Въпреки тоталната липса на пари, реших да не ползвам полагащата ми се субсидия”, заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното Трио.
 „Очевидно субсидията е цел за зверски пазарлъци за по-голямо и мазничко парче от нея, разбирано незнайно защо, като „кюфте“? Е, ние новите политици идваме за да дадем, не да вземем”, посочи той.  Хаджигенов обаче настоява, че париите трябва да бъдат финансирани именно по този начин.
„В 45-то НС гласувах против предложението за намаляване на субсидията на 1 лев, т.к. ние гражданите от Мутри/ГЕРБ вън! не разполагаме със собствена телевизия, олигарси, пари и прочие екстри, жизнено нужни на всеки един политически проект. Всъщност, дотолкова нищо не става без много пари, че големите партии теглят кредити срещу субсидията за кампания от години. Само ГЕРБ я влагат във банка, за да им стои за старини.
 Голият популизъм е вреден, а целта на субсидията е да предостави средства за развитие на политическите субекти за да не формират зависимости”, заключи той. Цялата група на Изправи се.бг. върна парите на данъкоплатците на среща на Мая Манолова с министъра на правосъдието Я. Стоилов.


Снимка: БГНЕС